Terjed a Dengue-láz

"Közegészségügyi vészhelyzetet" hirdetett a Costa Rica-i kormány

A dengue-láz rohamos terjedése miatt "közegészségügyi vészhelyzetet" hirdetett a Costa Rica-i kormány, és különleges intézkedések megtételére kötelezte az állami intézményeket a járvány megfékezése érdekében.

2013.08.21 07:18MTI

Laura Chinchilla államfő által aláírt rendelet "nemzeti prioritások" közé sorolta a vírus terjedése elleni harcot, és arra kötelezett minden állami intézményt, hogy vegyen részt a kórt terjesztő szúnyogok irtásában. A hatóságok egy sor intézkedést foganatosítanak, hogy hatékonyabbá tegyék a járvány elleni küzdelmet és az ehhez szükséges állami források felhasználását.

Hivatalos adatok szerint Costa Ricában az év eleje óta 26,7 ezer megbetegedést észleltek, és hatan haltak bele az influenzás tüneteket kiváltó betegségbe. A járványügyi helyzet súlyosságára való tekintettel a hatóságok arra kérték lakosságot is, hogy vegyen tevékenyen részt a vírusgazda szúnyogok irtásában.

A kormány döntése értelmében az egészségügyi kampányban közel egymillió diák és 70 ezer tanár is részt vesz, segítséget nyújt a közegészségügyi intézményeknek. A dengue-láz felütötte a fejét Nicaraguában és Hondurasban is. A járvány miatt a hondurasi hatóságok a múlt héten szükségállapotot hirdettek ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.