Nemezetközi szervezetektől kérnek segítséget

Pusztít a Dengue-láz - szükségállapot Hondurasban

A Hondurasban pusztító dengue-láz járvány miatt a közép-amerikai ország kormánya szükségállapotot rendelt el.

2013.07.31 07:35MTI

Az El Heraldo című lap helyi idő szerint kedden arról számolt be, hogy a kormány felhatalmazta az egészségügyi minisztériumot a járvány leküzdését célzó intézkedések megtételére, valamint arra, hogy nemzetközi szervezetekhez forduljon segítségért. 

Az elmúlt hónapokban Hondurasban 16 ember vesztette életét a dengue-láz vírusa okozta megbetegedés miatt. A fertőzöttek száma meghaladja a 15 ezret. A vírus megjelent a szomszédos Nicaraguában is, 5 ember halálát követelte. A fertőzöttek száma mintegy 2 ezer.
 
Az influenzás tüneteket kiváltó dengue-láz vírusát a petéit állóvizekben lerakó Aedes aegypti és Aedes albopictus szúnyogfajok terjesztik. A vírus már Európában is megjelent, az első megbetegedéseket még 2010-ben észlelték Délkelet-Franciaországban és Horvátországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.