Az év eleje óta

Ezerötszáz új dengue-lázas megbetegedés Kambodzsában

Legalább 1500 újabb dengue-lázas megbetegedést regisztráltak Kambodzsában az év eleje óta, ami 10 százalékkal több, mint a tavalyi évnek ugyanebben az időszakában.

2013.04.11 08:19MTI

Tekintve, hogy a megbetegedések száma általában csak a monszun májusi kezdetével kezd el gyorsan nőni, ez nagy szám. Tavaly összesen több mint 42 ezer beteget regisztráltak.
   
Az utóbbi három hónapban meghalt nyolc gyerek a betegek közül, ugyanannyi, mint tavaly január 1-je és március 31-e között. Tavaly összesen 189 gyerek halt meg a betegségben. A legtöbb beteg 5 és 14 év közötti gyerek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.