Előretörnek a kormányerők

Szíria - A kormányerők elfoglaltak egy fontos északi várost

A szíriai kormányerők elfoglaltak kedden egy stratégiailag fontos várost az ország északi, túlnyomórészt felkelők által ellenőrzött részén - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

2013.09.03 13:45MTI

Más ellenzéki aktivisták viszont arról számoltak be, hogy az Idlíb tartományban, az egyik jelentős főútvonal mentén található Ariháért még folyik a küzdelem a felkelők és a Bassár el-Aszad elnökhöz hű katonák között.

"Még nem foglalták el, de ez be fog következni. A település nagy részét már ellenőrzésük alá vonták, és tovább nyomulnak előre, ha a helyzet nem változik" - mondta el Skype-on egy közelben élő aktivista, aki szerint a hadsereg légicsapásokkal támad, és a város jelentős részét már porig rombolta.

A londoni székhelyű OSDH azt közölte: a szíriai rezsimhez lojális félkatonai alakulat, a Nemzeti Védelmi Erők megrohamozta és ellenőrzése alá vonta a települést. Ennek nyomán lehetővé válik a rezsim fellegvárának számító legfontosabb szíriai kikötőváros, Latakia és az Idlíb tartományban elszórtan állomásozó kormányerők közötti összeköttetés. Rámi Abder-Rahmán, a szervezet vezetője elmondta, hogy a hadsereg a felkelők kezén lévő más közeli városok és hegyvidéki területek ellen is támadást indított.

Aszad erői az utóbbi hónapokban Szíria középső részén és a főváros, Damaszkusz környékén több területet is visszaszereztek, de eddig nem értek el komolyabb eredményeket az ország felkelők által elfoglalt északi és középső térségében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.