Tagadja a vádakat

A francia hírszerzés szerint Aszad a felelős a vegyi támadásért

A francia hírszerzés jelentése szerint a szíriai kormányerők nagy mennyiségű vegyi anyagot vetettek be egy augusztus 21-én Damaszkusz környékén történt támadásban, de Bassár el-Aszad szíriai elnök egy interjújában tagadta a vádakat és óva intett egy országa elleni katonai beavatkozástól.

2013.09.02 20:09MTI
MTI

A francia kormány által közzétett jelentés szerint legalább 281 ember halt meg a majdnem két héttel ezelőtti támadásban. Korábban a brit és az amerikai kormány is azt állította hírszerzési adatokra hivatkozva, hogy a gáztámadást a szíriai rezsim követte el.

Aszad ugyanakkor kétségbe vonta az erre vonatkozó bizonyítékokat, és azzal fenyegette meg Franciaországot, hogy sérülni fognak érdekei, ha részt vesz egy Szíria elleni katonai akcióban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.