"Obama áruló"

Szíriai hackerek támadták meg az amerikai haditengerészet honlapját

Szíriai hackercsoport támadta meg az amerikai haditengerészet toborzó honlapját hétfőre virradó éjszaka.

2013.09.02 18:23MTI

A Bassár el-Aszad szíriai elnököt támogató internetes aktivisták arra szólították fel a haditengerészet katonáit, hogy szegüljenek ellen Barack Obama parancsának, amennyiben megtámadná Szíriát. "Obama áruló, aki azért sodorja veszélybe az életeteket, hogy az al-Kaida terrorszervezet harcosait támogassa" - írta a Szíriai Elektronikus Hadsereg nevű kormányhű hackercsoport a haditengerészet honlapján.

A szöveget a reggeli órákban már eltávolították az internetes oldalról. A hackerek felkérték az amerikai tengerészet katonáit, hogy harcoljanak inkább a szíriai elnök oldalán. Az elmúlt hetekben a Szíriai Elektronikus Hadsereg már követett el hasonló akciókat, többek között a washingtonpost.com, a time.com és a cnn.com ellen is.

Az elkövetők az Outbrain nevű médiaszolgáltatást törték fel, amelynek segítségével a médiumok másutt megjelent tartalmakat kínálnak fel a honlapjukon. A szervezet korábban azt állította, hogy sikerült manipulálnia az AP hírügynökség, az al-Dzsazíra arab hírtévé, valamint a BBC twitteres hírszolgáltatását is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.