Fel fognak lépni Szíria ellen?

Obama: "a kongresszus felhatalmazását fogom kérni a támadáshoz"

Barack Obama amerikai elnök szombaton kimondta, hogy a kongresszus felhatalmazását fogja kérni az általa elhatározott, Szíria elleni támadáshoz.

2013.08.31 20:04MTI
MTI

Az elnök rámutatott, hogy noha meggyőződése szerint jogában állna elrendelni a támadást, az ügy fontossága miatt a - nyári szabadságáról a jövő héten visszatérő - törvényhozás vitáját és felhatalmazását kéri.

Obama az ENSZ-ellenőrök által Szíriában elvégzett helyszíni vizsgálatra utalva kijelentette, hogy a vegyifegyver-támadásokat nemcsak kivizsgálni kell, hanem azokkal szembe is kell szállni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.