Konzultáció

Szíria - Obama Merkellel egyeztet

Barack Obama amerikai elnök telefonon keresztül konzultált Angela Merkel német kancellárral a Szíriában kialakult helyzetről.

2013.08.29 20:40MTI
MTI

Josh Earnest, az elnöki hivatal szóvivője nem árult el részleteket a két vezető megbeszéléséről, amely annak az amerikai törekvésnek a jegyében zajlott, hogy a szíriai vegyifegyver-támadásra adandó katonai válasz a lehető legszélesebb körű nemzetközi támogatásra épüljön.

A német kancellári hivatal közlése szerint Merkel és Obama egyetértett abban, hogy a szíriai vegyi támadás a nemzetközi jog megsértését jelenti. A német vezető hangsúlyozta az ENSZ Biztonsági Tanácsának felelősségét a konfliktussal kapcsolatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.