És mégis mozog a Föld!

Áldozatokkal járó Földrengés Kínában

Négy halottja is van annak a földrengésnek, ami ma hajnalban rázta meg a távol-keletet.

2013.08.31 07:08MTI
Kiküldték a betegeket a kórházakból a földrengés miatt.

A kínai tömegtájékoztatás legfrissebb jelentéseiben arról adtak hírt, hogy a Richter-skála szerinti 5,9-es földrengés különféle súlyosságú anyagi károkat okozott a térségben: lakóházak százai dőltek össze, vagy roggyantak meg, és épületek ezreiben keletkeztek különféle károk, utak rongálódtak meg, zavarok támadtak az energiaszolgáltatásban Szecsuan és Hajnan tartományban, ahol több mint kilencezren kényszerültek otthonaik elhagyására.

Az AP amerikai hírügynökség jelentésében emlékeztettek arra, hogy a térségben már három nappal ezelőtt is erős földmozgást, majd több utórezgést is regisztráltak. Szecsuanban 2008 májusában rendkívüli erős földrengés pusztított, amelynek következtében mintegy 90 ezren haltak meg, vagy tűntek el. Idén áprilisban pedig közel 200-an haltak meg egy szecsuani földrengésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.