Szíria

Rakétákat menekít ki a rezsim a szír ellenzékiek szerint

Rakétákat szállított el a szíriai kormányhadsereg Damaszkusz közeléből csütörtökön ellenzéki források szerint, minden bizonnyal azért, hogy biztonságosabb helyre juttassa azokat a várható nyugati katonai beavatkozás elől.

2013.08.30 07:59MTI
Fotó: MTI

A térségből a Reuters hírügynökség értesülése szerint több tucat Scud rakétát szállítottak el, továbbá sok indítóberendezést is. Olyan bázisokról menekítik ezeket, amelyek potenciális célpontnak számítanak a nemzetközi beavatkozás esetére.

A szíriai ellenzék korábban a várható célépületek kiürítését jelző csapatmozgásokról is beszámolt. A források mindazonáltal azt is hozzátették, hogy az ellenzéki harci tevékenység számos útvonalon lehetetlenné teszi vagy megnehezíti harci eszközök szállítását a kormányhadsereg számára.

A hadsereg nem tett említést érdemi csapatmozgásokról, a kormány pedig nem kommentálta az említett közléseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.