Az oktatási reformok ellen vonultak fel

Dühös tanárok bénították meg Mexikóvárost

Több órára megbénította a 22 milliós Mexikóvárost szerdán a tervezett oktatási reformok ellen tiltakozó tanárok tüntetése.

2013.08.29 07:43MTI

A nagyváros központjában több mint tízezer oktató vonult fel, hogy tiltakozzon a kormány ágazati reformprogramja ellen. A reform szigorítja a tanárokkal szembeni elvárásokat, rendszeressé teszi teljesítményük mérését, továbbá korlátozza a szakszervezetek jogait.

Az elmúlt napokban a tanárok már több ízben okoztak óriási forgalmi dugókat, de emellett megzavarták a nemzetközi légi közlekedést, két focimeccset el kellett halasztani akciójuk miatt, és meg kellett változtatni a maratoni futás eredetileg tervezett útvonalát is.

Szombatra a tanárok más szektorok dolgozóival közös tüntetést terveznek a nagyszabású kormányreformok ellen, és a hatóságok attól tartanak, hogy az zavargásba is torkollhat. Az oktatók az elmúlt hónapokban már több ízben rombolással is nyomatékosították nemtetszésüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.