Drogháborúk - újabb felvonás

Tucatnyi holttest Mexikóváros közelében - videóval!

Tizenhárom holttestre bukkantak egy természetvédelmi területen Mexikóváros közelében, közülük ötöt sikerült azonosítani.

2013.08.24 10:41MTI

Az öt halott egy 12 fős, fiatalokból álló társasághoz tartozott, amelynek tagjait május végén fényes nappal rabolták el egy rendőrőrs közelében található fővárosi bár elől.

A három férfi és két nő maradványait DNS-tesztek, tetoválások, implantátumok és protézisek segítségével sikerült azonosítani.

A hatóságok csütörtökön találtak rá a tömegsírra a fővárostól mintegy 30 kilométerre délkeletre fekvő területen. A holttestekből már csak csontok maradtak, nehéz meghatározni az áldozatok nemét és a halál okát.

A hatóságok őrizetbe vettek két helyi lakost, akik a tömegsír közelében tartózkodtak.

Ricardo Martinez, az elrabolt fiatalok családjainak ügyvédje csütörtökön biztonsági forrásokra hivatkozva még két tömegsírról beszélt, amelyeket a letartóztatottaktól származó információk alapján találtak meg. Az őrizetbe vettek szerint a 13 tetemből 12 a májusban elrabolt fiataloké.

Május 26-án reggel 17 álarcot viselő fegyveres rontott be a mexikói főváros turistanegyedében található, Heaven nevű éjszakai szórakozóhelyre, ahonnan tizenkét, 16 és 34 év közötti fiatalt rabolt el. A hatalmas közfelháborodást kiváltó eset a helyi ügyészség szerint két rivális drogbanda háborújának a része volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.