Szombaton 11-en haltak meg

Országúti tűzharc: több tucat halott Mexikóban

Az Öböl-kartell és a Zetas drogkartell emberei lőtték egymást Zacatecas államban - Guadalajarától északra - a Fresnillo és Valparaíso városát összekötő út mentén.

2013.08.05 10:56MTI

Legalább harminc ember meghalt Mexikó középső részén, miután tűzharc tört ki rivális drogkartellek fegyveresei között egy országút mellett - jelentette a helyi sajtó katonai körökre hivatkozva helyi idő szerint vasárnap.

A tudósítás szerint az Öböl-kartell és a Zetas drogkartell emberei lőtték egymást Zacatecas államban - Guadalajarától északra - a Fresnillo és Valparaíso városát összekötő út mentén.

Innen nem messze, Jerez városában nyolc embert öltek meg.

Szombaton 11-en haltak meg kábítószer-kereskedő bandák közötti összecsapásokban Mexikó északi részén, Tamaulipas, Durango és Sinaloa szövetségi államokban.

Szakértők szerint azután lángolt fel ismét az erőszak a közép-amerikai országban, hogy július közepén elfogták a Zetas kartell főnökét, Miguel Ángel Trevino Moralest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.