Hamisítás felsőfokon

Elfogták Mexikóban a magát halottnak tettető polgármestert

A férfit a július 7-én megtartott regionális választáson a közeli San Agustín Amatengo falu polgármesterévé választották, jóllehet a hatóságok birtokába került halotti bizonyítvány szerint 2010-ben elhunyt.

2013.07.24 22:19MTI

Elfogták Mexikóban azt a férfit, akit polgármesterré választottak, miután korábban hamis dokumentumokkal halottnak "tettette magát", hogy elkerülje a felelősségre vonást egy nemi erőszak ügyében. A hatóságok helyi idő szerint kedden vették őrizetbe Leninguer Carballidót a dél-mexikói Oaxaca külvárosában található otthonában okirat-hamisítás vádjával.

A férfit a július 7-én megtartott regionális választáson a közeli San Agustín Amatengo falu polgármesterévé választották, jóllehet a hatóságok birtokába került halotti bizonyítvány szerint 2010-ben elhunyt. A rendőrség még 2011-ben kereste egy hét évvel korábban elkövetett nemi erőszakkal összefüggésben, de rokonai akkor hamis iratokkal igazolták Carballido halálát. A rendőrök őrizetbe vették azt a tisztviselőt is, aki kiállította a hamis okiratot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.