48 állat életébe került

Kutyául bántak a kokainnal: Mexikóból, Olaszországba, kapszulában, kutyában

Az olasz hatóságok keddi bejelentése szerint a csempészésnek ez az új fajtája 48 kutya életébe került, mert az állatokat megérkezésük után feldarabolták.

2013.07.09 22:02MTI
Fotó: MTI

Kutyákkal nyelettek le kokainkapszulákat latin-amerikai drogcsempészek, akik így juttatták el a tiltott szert Mexikóból Olaszországba.

Az olasz hatóságok keddi bejelentése szerint a csempészésnek ez az új fajtája 48 kutya életébe került, mert az állatokat megérkezésük után feldarabolták.

A drogot egy mexikói állatorvos helyezte el nagytestű kutyák szervezetében, amelyeket repülőgépen küldtek Mexikóból Milánóba. A repülőtéri ellenőrzés kijátszása céljából a kokaint tartalmazó kis zacskókat fekete szigetelőszalaggal ragasztották körbe.

Célba érés után a kutyákat a bűnözők széttrancsírozták, hogy kivegyék belőlük az értékes csempészárut. Az ebek közül némelyik már útközben elpusztult, mert az állatok számára a legcsekélyebb kokainszivárgás is végzetes.

A kutyás csempészetet is magába foglaló drogügyben az olasz hatóságok 75 személyt, köztük 18 kiskorút vettek őrizetbe márciusban, közülük kedden 49 ellen emeltek vádat.

A kutyákban történő drogcsempészetről értesülve több olasz állatvédő szervezet is támogatásáról biztosította a hatóságokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.