Több embert ki kellett lakoltatni

Ammóniamérgezésben haltak meg mexikói munkások

Ammóniamérgezésben halt meg legalább három építőmunkás kedden egy mexikói építkezésen, 1200-1500 embert pedig ki kellett lakoltatni a közeli házakból.

2013.08.21 07:40MTI

Egy munkagép egy autópálya-építés során megrongált egy vezetéket, amely ammóniát szállított a közeli petrolkémiai üzembe az ország déli részén található Oaxaca szövetségi államban.

A vezetékből kiáramló ammónia belélegzésétől több munkás meghalt, további 10-15-öt pedig kórházba kellett szállítani. Egy jelentés szerint a szivárgás hatására robbanás is történt a vezetéken.

Noha a mostani balesetet egy kis építőipari cég munkagépe okozta, a Pemex létesítményeinél több baleset is történt az utóbbi időben. Januárban hatalmas robbanás volt a cég mexikóvárosi székházában.

Az épület alagsorában a szellőztetés hiánya miatt évek alatt nagy mennyiségű metán és más gáz halmozódott fel, és az robbant be. A detonációnak csaknem negyven halálos áldozata volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.