Sok a sérült is

Összeomlott egy épület Sao Paulóban, többen meghaltak

Nyolc ember meghalt, amikor összeomlott egy épület a brazíliai Sao Paulóban - közölték a helyi hatóságok szerdán. Huszonhat embert sikerült kimenteni a romok közül, hetük állapota súlyos.

2013.08.28 07:53MTI
Fotó: MTI

A nagyváros keleti részén fekvő területen kétemeletes kereskedelmi központot kezdtek építeni, amelynek szerkezete kedden összeroskadt. Az építkezésen több mint harminc munkás tartózkodott.

Szemtanúk szerint nem volt robbanás a területen. Független szakértők véleménye szerint a tragédia oka az épületet hordozó szerkezet hibája lehet, amit a rombolás jellege is alátámaszt. A területen korábban benzinkút működött.

A brazil tömegtájékoztatási eszközök azt írták, hogy az építkezés a műszaki követelmények és szabványok súlyos megsértésével folyt. A létesítményt építő cégre a helyi hatóságok korábban százezer realos (mintegy tízmillió forintos) büntetést szabtak ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.