Mumbai

Összedőlt egy háromszintes ház Indiában, legalább tíz halott - VIDEÓ!

A több mint húsz éve emelt épület akkor dőlt össze, amikor a bentlakók aludtak. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tragédiát, de a térségre az utóbbi napokban heves monszunesők zúdultak.

2013.06.21 11:20MTI

Leomlott egy háromszintes épület pénteken India pénzügyi fővárosában, Mumbaiban (Bombay), legalább tíz ember meghalt, kilenc megsérült.

A hatóságoknak érzékelők segítségével sikerült húsz embert kimenekíteni a romok alól a város zsúfolt, Thane negyedében. A több mint húsz éve emelt épület akkor dőlt össze, amikor a bentlakók aludtak. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tragédiát, de a térségre az utóbbi napokban heves monszunesők zúdultak.

Kilenc embert kórházba szállítottak, sérüléseik nem voltak életveszélyesek.

A házomlások nem ritkák Indiában, ahol az építők takarékosságból olcsó anyagokat használnak, és nem felügyelik kellőképpen a többemeletes házak építését. Az égető lakáshiány és a korrupció miatt az építők gyakran húznak engedély nélkül újabb emeleteket, illetve építenek egész házakat.

Tíz nappal ezelőtt egy másik épület dőlt össze Mumbaiban, akkor szintén tíz ember halt meg.

Idén áprilisban 74 ember vesztette életét, amikor egy nyolcszintes, engedély nélkül emelt épület omlott össze ugyancsak a Thane negyedben. Évtizedek óta ez volt a legtöbb halálos áldozattal járó ilyen baleset Indiában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.