Egyiptom

Kezdődik a "harag hete"

A pénteki "harag napja" után a "harag hete" következik Egyiptomban, az iszlamista Muzulmán Testvériség szombattól egy hétig tartó tiltakozó megmozdulásokra szólított fel.

2013.08.17 07:48MTI

A hadsereg által megbuktatott volt elnököt, Mohamed Murszit támogató szervezet éjszakai nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a hatóságok erőszakos fellépése ellenére folytatni akarják a tüntetéseket.

A Muzulmán Testvériség szóvivője Twitter-üzenetében megerősítette, hogy az elkövetkező egy hétben minden nap újabb tiltakozásokat terveznek Kairóban és az ország összes tartományában. A szervezet ismét arra szólította fel híveit, hogy az utcákon tiltakozzanak a katonai hatalomátvétel ellen.

"A puccsot végrehajtó rezsim elutasítása olyan iszlám, nemzeti és erkölcsi kötelezettség, amit nem adhatunk fel" - szögezte le a nyilatkozat, hangsúlyozva, hogy a végső cél Mohamed Murszi hatalmának helyreállítása. "Nem hagyjuk el a tereket, harcolni fogunk jogainkért" - nyilatkozta a szervezet egyik aktivistája a Reuters hírügynökségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.