Egyetlen nap alatt

Több mint ezer embert tartóztattak le Egyiptomban

Több mint 1000 embert tartóztattak le az egyiptomi biztonsági erők a pénteki tüntetések során.

2013.08.17 07:00MTI

A belügyminisztérium szombat hajnali közleményében azt közölte, hogy összesen 1004 személyt tartóztattak le, a nyilatkozat szerint a megbuktatott Mohamed Murszi elnököt támogató Muzulmán Testvériség aktivistáit: 558 letartóztatásra Kairóban került sor.

A több száz halálos áldozatot követelő "véres szerda" után pénteken újabb összecsapások voltak a biztonsági erők, valamint a hadsereg ellen tüntető iszlamisták között. A leghevesebb összetűzések a kairói Ramszesz téren voltak. A pénteki nap nem hivatalos mérlege több mint 80 halott és mintegy 300 sebesült volt.

A hajnali órákban egyelőre még nem volt világos, hogy mi történt azokkal az iszlamista aktivistákkal, akiket a biztonsági erők egy kairói mecsetben zártak körül. A mecsetben tartózkodók számával kapcsolatban a hírügynökségek ellentmondásos adatokat közöltek, egyes hírek több száz, más jelentések 1500 iszlamistát említettek.

Egyes hírek szerint a biztonsági erőket arra kérték, hogy a kijárási tilalom reggeli lejárta után biztosítsák a mecsetben tartózkodók szabad elvonulását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.