Tarthatatlan a helyzet

Legkevesebb nyolcvan ember vesztette életét pénteken Egyiptomban

Hírügynökségi jelentések szerint legkevesebb 80 ember vesztette életét Kairóban, illetve az ország más városaiban a biztonsági erők és az iszlamista tüntetők közötti pénteki összecsapásokban. A korábbi híradások 60 halottat említettek.

2013.08.17 07:43MTI

A tiltakozó megmozdulásokra a " harag napja" keretében a volt elnököt, a Mohamed Murszit támogató Muzulmán Testvériség szólított fel. A szervezet békés megmozdulásokat hirdetett, azok azonban - a hírügynökségek szerint mindkét fél hathatós közreműködésével - ismét erőszakba csaptak át.

A legtöbb áldozatot a kairói Ramszesz téren lezajlott összecsapások követelték. Egybehangzó jelentések szerint a hatóságok éles lőszert is bevetettek a tüntetők ellen. A Muzulmán Testvériség azt állította, hogy a rendőrök a téren 45 demonstrálót lőttek agyon. A pénteki tüntetésekben országszerte több mint 300-an sebesültek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.