Csalás miatt vizsgálódnak a cégnél

Félmilliárd jüannal menekült külföldre a legnagyobb sanghaji biztosítótársaság vezetője

Hatalmas összeggel menekült külföldre a legnagyobb sanghaji biztosítási ügynökség vezetője helyi lapértesülések szerint, a cégnél jelenleg csalás miatt vizsgálódnak a hatóságok.

2013.08.16 14:14MTI

A korábban a Fanxin Biztosítási Ügynökséget vezető Csen Ji állítólag 500 millió jüannal (18,5 milliárd forintnak megfelelő összeggel) távozott Sanghajból, vélhetően Kanadába.

A rendőrség által meg nem erősített információk szerint a harmincas éveiben járó nő a céget érintő nyomozás kapcsán menekült külföldre.

A városi hatóságok csütörtökön jelentették be: feltételezett illegális értékesítési gyakorlata és tisztázatlan pénzügyei miatt átfogó vizsgálatot kezdenek a 24 milliós metropolisz legnagyobbjának számító, tavaly 480 millió jüan (17,8 milliárd forint) értékben biztosítást értékesítő vállalatnál.

Fennáll annak a gyanúja, hogy a cég éveken át meghamisította eredményeit, a hatóságok által jóvá nem hagyott biztosítási csomagokat árult, és félrevezette vásárlóit. Utóbbi miatt a céget márciusban már figyelmeztették, és 50 ezer jüan (1,8 millió forint) büntetés megfizetésére kötelezték. Az újságok szerint a biztosítást kötő lakosok ezreit érintheti az ügy.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.