Apa büntet

Önégetésnek álcázta a gyilkosságot - halálra ítélték

Halálra ítéltek egy 32 éves tibeti férfit a délnyugat-kínai Szecsuan tartományi Apa prefektúra bíróságán, mert megölte feleségét, majd önégetésnek feltüntetve elégette az utcán - jelentette a kínai média csütörtökön.

2013.08.15 15:30MTI

Az eset még március közepén történt egy éjszaka Dagcagoin településen. Mint kiderült, a házaspár vitája a férfi alkoholproblémája miatt eldurvult, majd Drolma Gja egy sállal megfojtotta 29 éves feleségét, Kuncsok Vangmót.

Hajnali két óra tájban kivitte az utcára, a holttestet benzinnel lelocsolta és meggyújtotta. Azt állította, a felesége öngyilkos lett. A bíróság előtt tett vallomása szerint úgy gondolta, hogy az önégetéssel nem csak el tudja leplezni a gyilkosságot, de fel is néznek majd a családjára. A házaspárnak egy lánygyermeke van.

A büntetett előéletű Drolma a Hszinhua hírügynökségnek a per végén úgy nyilatkozott, hogy fellebbezni fog az első fokú ítélet ellen, mert hirtelen felindulásból cselekedett és azon nyomban megbánta a tettét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.