Újabb önégetés

Saját házának udvarán gyújtotta fel magát egy férfi Bulgáriában

A szomszédok próbáltak ugyan a segítségére sietni, de nem tudták már megmenteni.

2013.06.11 15:45MTI

Felgyújtotta magát és perceken belül meghalt egy 59 éves bolgár férfi kedd reggel saját házának udvarán - közölte a bolgár rendőrség.

Az eset a dél-bulgáriai Harmanli városban történt. A férfi benzinnel lelocsolta, majd meggyújtotta magát. Testét elborították a lángok, és a férfi a helyszínen percek alatt meghalt. A szomszédok próbáltak ugyan a segítségére sietni, de nem tudták már megmenteni. A férfi egyedül élt, súlyos anyagi gondokkal küzdött és állítólag pszichiátriai betegségben szenvedett. A szomszédok elmondása szerint kérvényezte egy intézetben való elhelyezését, de helyhiány miatt elutasították.

A Harmanliban történt eset február óta a hetedik halálos kimenetelű önégetés volt Bulgáriában. A belpolitikai válság kezdete óta összesen kilenc ember - többségük a szegénység és a kilátástalanság miatt - gyújtotta fel magát, közülük csak ketten maradtak életben.

Februárban Bulgáriában tömegtüntetéseket tartottak a hirtelen megugrott rezsiköltség és a korrupció miatt, aminek nyomán lemondásra kényszerült a Bojko Boriszov vezette kormány. A májusi előre hozott választások után Plamen Oresarszki párton kívüli pénzügyi szakember alakított új kormányt a Bolgár Szocialista Párt (BSZP) jelöltjeként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.