Súlyosan megégett

Felgyújtotta magát a Vörös téren egy afganisztáni veterán

Felgyújtotta magát egy afganisztáni veterán a moszkvai Vörös téren pénteken.

2013.02.08 16:11MTI

Az 53 éves férfi testfelületének 45 százaléka égett meg - közölte a Life News, amely úgy tudja, hogy az afganisztáni veterán azért érkezett a Moszkvától keletre lévő Csebokszariból az orosz fővárosba, hogy megoldást találjon lakásproblémáira. A Vaszilij Poklakov nevű férfi a Vaszilij Blazsennij székesegyház mellett gyújtotta fel magát. A szemtanúk rendőröket hívtak, akik viszonylag hamar el tudták oltani a lángokat. 

A dni.ru orosz portál szerint az önégető férfi állapota súlyos, intenzív osztályon kezelik. Az eset moszkvai idő szerint kora délután történt a város történelmi központjában, az állami rendezvényeknek is helyet adó Kreml szomszédságában. Vlagyimir Putyin elnök többnyire nem ott, hanem Moszkva környéki rezidenciáján, Novo-Ogarjevóban tartózkodik. 

Az utóbbi években nem ez volt az első eset, hogy valaki felgyújtotta magát, vagy kísérletet tett önégetésre az orosz főváros központjában. A Roszbalt hírügynökség 2010 novemberében számolt be egy hasonló Vörös téri incidensről. Akkor egy arhangelszki tanár akart így végezni magával, de a rendőrök megakadályozták őt ebben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.