Önvédelem?

Fegyvert követelnek a nigériaiak

Fegyvereket követelnek a hatóságoktól a nigériaiak, hogy megvédhessék magukat az iszlám szélsőségesek támadásai ellen.

2013.08.14 07:09MTI

Hírügynökségi információk szerint az északkeleti Konduga városában a helyi lakosok felkeresték az illetékes hatóságokat, fegyvereket követelve a szélsőségesek elleni harcra.

Egyidejűleg bírálták a kormányt, amiért nem védi meg őket a terroristákkal szemben. Felrótták, hogy a térségben rendkívül kevés kormánykatona állomásozik. Minderre annak nyomán került sor, hogy feltételezett iszlám szélsőségesek a városban hétfőn késő este mecsetekben imádkozókat mészároltak le. A halálos áldozatok száma megközelítette az 50-et.

Nigéria főleg muzulmánok lakta északi részén a Boko Haram lázadószervezet és a belőle kivált csoportok iszlám törvények szerint működő államot akarnak létrehozni; ez a szervezet 2009 óta már több ezer ember haláláért tehető felelőssé. Áldozataik közé mérsékelt muzulmánok is tartoznak, akik nyíltan állást foglaltak a szélsőségesség ellen.

Az ország kormányzata még májusban szükségállapotot hirdetett az északkeleti területeken, hogy hatásosabban léphessen fel a terroristák ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.