Nem lesz apja utódja

Marina Berlusconi nem vágyik politikai karrierre

Marina Berlusconi közleményben hangsúlyozta, hogy az utóbbi napok híresztelései ellenére nem fog szerepet vállalni a politikai életben, és nem lesz apja, Silvio Berlusconi volt miniszterelnök utódja az olasz jobbközép élén.

2013.08.13 19:14MTI

A bejelentés megelőzte Giorgio Napolitano államfő állásfoglalását Silvio Berlusconi politikai sorsáról. Marina Berlusconi közleményében ismételten és kategorikusan leszögezte, hogy soha nem állt szándékában a politikában való elkötelezettség.

Hozzátette, hogy a közleménnyel egyszer és mindenkorra véget kívánt vetni a politikai jelöléséről szóló feltételezéseknek. Az utóbbi hetekben többször felmerült annak a lehetősége, hogy az augusztus elsején egy év letöltendő börtönre ítélt Silvio Berlusconi helyét Marina örökölheti a jobbközép élén.

A jobbközép Szabadság Népe (PdL) több politikusa is úgy nyilatkozott, hogy a Berlusconi által újraindított Forza Italia (Hajrá Olaszország) pártot Marina vezethette volna egy esetleges olasz előre hozott választáson.

A Berlusconi első házasságából született, 47 éves Marina a vállalkozó-politikus legidősebb gyermeke. 2003 óta a Berlusconi család birtokolta Mondadori-kiadócsoport, 2005-től a Fininvest-csoport elnöke. Elemzők szerint Marina Berlusconi eddig is apja örököse volt, de csak a vállalkozói birodalma élén. Munkatársai szerint maga Berlusconi is azt hangoztatta, féltette Marinát, mivel ha elkezdett volna politikával foglalkozni, ő is az ügyészségek célpontjává vált volna.

Marina bejelentése megelőzte Giorgio Napolitanónak a következő órákban várható közleményét. Az államfő augusztus 15-ig ígért választ arra, hogy milyen megoldást lehet találni az elítélt Berlusconi "politikai mozgásterének" további biztosítására.

A PdL kegyelemben reménykedik, de ennek lehetőségét Napolitano már kezdettől fogva kizárta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.