Rejtőzködés

A Hezbollah vezetője a palesztinok támogatását ígérte

Naszrallah - aki a 2006-os, a Hezbollah és Izrael közötti háború óta izraeli merénylettől tartva többnyire rejtőzködve él - bírálta a szervezet "ellenségeit". Ennek kapcsán Izrael mellett az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát említette.

2013.08.02 21:25MTI

Évek óta az első nagyszabású, nyilvános beszédét mondta pénteken Bejrútban a Hezbollah radikális síita szervezet vezetője: Haszan Naszrallah támogatást ígért a palesztinoknak, és élesen támadta Izraelt, amely - mint hangoztatta - veszélyt jelent a térség valamennyi népe számára.

Naszrallah - aki a 2006-os, a Hezbollah és Izrael közötti háború óta izraeli merénylettől tartva többnyire rejtőzködve él - bírálta a szervezet "ellenségeit". Ennek kapcsán Izrael mellett az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát említette. Több száz híve előtt azzal vádolta a szóban forgó országokat, hogy megpróbálnak feszültséget kelteni a síiták és a régió többi lakója között, és igyekeznek aláásni a síiták szerepét az izraeli-palesztin konfliktusban.

"Meg akarjuk üzenni valamennyi ellenségünknek és valamennyi barátunknak, hogy a világ síitái soha nem hagyják magukra Palesztinát és a palesztin népet"- jelentette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.