Polgárháborús állapotok

Terroristákkal csapott össze a katonaság Tunéziában

A keresett fegyveresek több tucatnyian lehetnek, és a bizonyítékok arra utalnak, hogy a lakosságtól is támogatást kapnak. Közülük többen a Maliban folyó háború veteránjai.

2013.07.30 06:31MTI

Tunéziában fegyveresek csapdát állítottak egy járőrnek és megöltek nyolc katonát az algériai határvidéken, ahonnan a hadsereg hónapok óta szeretnének kifüstölni egy az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló csoportot - közölte hétfőn az állami televízió. A támadás a Saambi-hegységben érte a katonákat, egy elit alakulat tagjait. A hadsereg azóta keresi a terroristák ott gyanított kiképző táborát, hogy áprilisban egy járőr útvonalán akna robbant.

Június végén már azt gondolták, hogy három katona halála és 27 megsebesülése árán elüldözték a fegyvereseket és a környék biztonságos, de az újabb súlyos incidens ennek ellenkezőjét bizonyítja. A keresett fegyveresek több tucatnyian lehetnek, és a bizonyítékok arra utalnak, hogy a lakosságtól is támogatást kapnak. Közülük többen a Maliban folyó háború veteránjai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.