Titkos adatgyűjtés

Ezrek tüntettek Németországban az amerikai titkosszolgálat ellen

Ezrek tüntettek az amerikai titkosszolgálatoknak az internet használóit érintő széles körű megfigyelése ellen szombaton Németország-szerte.

2013.07.27 23:30MTI

A résztvevők egy internetes hálózat - Stop Watching Us (Ne figyeljetek bennünket!) - felhívására tiltakoztak Hamburgban, Münchenben és további 35 német városban.

A felvonulók egy része feliratos táblákon biztosította támogatásáról Edward Snowdent, az amerikai titkos adatgyűjtést kiszivárogtató informatikust, akit az Egyesült Államok kémkedés vádjával köröztet.

Angela Merkel német kancellár a múlt hónapban, amikor Berlinben találkozott Barack Obama amerikai elnökkel, szót emelt az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) szövetségeseket sem kímélő lehallgatási-megfigyelési gyakorlata ellen. A német ellenzéki pártok viszont kétlik, hogy a berlini kormány ne tudott volna a megfigyelésekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.