Nem a Kreml dolga

Putyin nem foglalkozik Snowden ügyével

"Az orosz elnök nem foglalkozik Snowden ügyével, mert az amerikai titkos adatgyűjtést leleplező informatikus nem terjesztett elő olyan kéréseket, amelyek eldöntése államfői hatáskörbe tartozik."

2013.07.26 15:04MTI
Edward Snowden (Fotó: MTI)

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő úgy fogalmazott, hogy Vlagyimir Putyin elnök "nem vesz részt az adott probléma megvitatásában az amerikai kollégákkal", erről a kérdéskörről a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és az orosz partnerszervezet, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetői tárgyalnak. 

Oroszországban minden nyilatkozó nap mint nap azt ismétli, hogy nem adják ki az USA-nak az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt szerződéses alkalmazottját, aki június 23. óta a seremetyjevói repülőtér tranzitvárójában tartózkodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.