Kirkukba tartottak

14 tartálykocsi-sofőrrel végeztek iraki fegyveresek

Iraki fegyveresek kivégeztek 14 síita tartálykocsi-sofőrt azután, hogy egy rögtönzött útakadálynál ellenőrizték személyi okmányaikat.

2013.07.25 07:34MTI

Az eset a fővárostól, Bagdadtól 160 kilométerre északra, Szulejmán Pek településnél történt, ahol előzőleg fegyveresek csaptak össze a rendőrökkel és katonákkal. 

Az elmúlt hónapokban a szomszédos Szíriában dúló polgárháború tovább szította a vallási szembenállást Irakban és a régióban, és ennek következtében újra erőre kaptak a síita iraki kormány ellen harcoló szunnita fegyveresek. Tálib Mohammed polgármester azt mondta, hogy a tartálykocsik Bagdadból Kirkukba tartottak. 

A fegyveresek útakadályt létesítettek, ahol ellenőrizték okmányokat, majd fejbe, illetve mellkason lőtték áldozataikat. Nem sokkal korábban fegyveresek egy kisbuszt támadtak meg Tikrit város nyugati részén (Bagdadtól 150 kilométerre északra), a főváros és Kirkuk közötti autóúton, és megölték a járműben ülőket, négy katonát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.