Egyiptom

Kairóban halálos áldozatokat is követeltek az összecsapások

Az erőszakcselekmények hétfő éjjel törtek ki és a kedd kora reggeli órákig tartottak Kairó négy különböző helyszínén.

Egyiptomi háborús képek csak erős idegzetűeknek! képgaléria

2013.07.16 13:01MTI
Egyiptomi háborús képek csak erős idegzetűeknek!

Legkevesebb 7 halottat követeltek az egyiptomi fővárosban a keddre virradó éjjel lezajlott összecsapások a rendőrök és a megbuktatott Mohamed Murszi elnök hívei között - közölte az egészségügyi minisztérium egy magas rangú tisztségviselője. Az összetűzésekben 261 személy sebesült meg.

Háled al-Hatíb elmondta, hogy az erőszakcselekmények hétfő éjjel törtek ki és a kedd kora reggeli órákig tartottak Kairó négy különböző helyszínén. A délnyugati el-Gíza negyedben öt ember vesztette életét, a Nílus egyik fő hídjához és a központi Tahrír térhez közeli Ramszesz negyedben pedig kettő - tájékoztatta az AFP hírügynökséget egy másik egészségügyi vezető, Mohamed Szoltán.

A Murszi mellett tüntetők ezúttal is azt követelték, hogy az iszlamista elnököt helyezzék vissza tisztségébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.