Ítéletidő

Heves esőzések és káosz Dél-Koreában

Emberek haltak meg illetve házak és utak kerültek víz alá a hétvégén Dél-Koreában az özönvízszerű esőzések miatt.

2013.07.14 16:02MTI
MTI

Szombat éjjel 272 milliméter csapadék hullott a fővárost körülölelő Kjongido tartományban, Joncshon járásban pedig vasárnap reggel egy óra leforgása alatt 100 milliméternyi esett. Az esőzés miatt sok patak kilépett medréből, házakat és utakat öntött el a víz.

A két Korea közötti demilitarizált zóna dél-koreai részén a víz elmosta a szögesdrót két szakaszát is, az egyiket 192, a másikat 30 méteren, ezeken a helyeken ideiglenes kerítést húztak fel. A dél-koreai hadsereg 64 operatív csoportot állított fel, hogy segítsék az áradások következményeinek felszámolását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.