Árvíz

Kína délnyugati tartományát elmosta az eső, sokan eltűntek

A híradás szerint Lusan járás Jaan városának hatóságai arra kényszerültek, hogy közel 34 ezer embert telepítsenek ki az áradások sújtotta városból. A július 4. óta tartó felhőszakadások miatt keletkezett közvetlen károkat 1,9 milliárd dollárra becsülik a környéken.

A pekingi televízió arról adott hírt, hogy az eltűntek utáni kutatás, valamint a veszélyeztetett helyeken kezdett mentési munkálatok folytatódnak, és továbbra sincsenek pontos adatok az áldozatok számáról.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség a felhőszakadások okozta károkról szóló jelentésében idézte Li Ko-csiang miniszterelnököt, aki hangsúlyozta annak fontosságát, hogy javítsák az időjárás-változások megfigyelésének rendszerét, kellő időben tájékoztassák a lakosságot a várható esőzésekről, és figyeljék a gátak, valamint a víztározók állapotának az alakulását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.