Titkos adatgyűjtés

Osztrák aggodalom: Bécsben is bekérették az amerikai nagykövetet

A miniszter kifejezésre juttatta Ausztria aggodalmát a sajtóban megjelent beszámolók miatt, és gyors felvilágosítást követelt a vádakról.

2013.07.02 06:22MTI

Bécsben is bekérették a külügyminisztériumba az amerikai nagykövetet az amerikai hírszerző szervek titkos adatmegfigyelő tevékenységéről szóló értesülések miatt. Eredetileg úgy volt, hogy William Eacho kedden délután találkozik az osztrák külügyminiszterrel, de Michael Spindelegger már hétfőn este személyesen fogadta a diplomatát - közölte az APA osztrák hírügynökség.

A miniszter kifejezésre juttatta Ausztria aggodalmát a sajtóban megjelent beszámolók miatt, és gyors felvilágosítást követelt a vádakról. A nagykövet arról biztosította az osztrák külügyminisztert, hogy Ausztria aggodalmait továbbítja Washingtonba a megfelelő csatornákon, és kilátásba helyezte a választ - írta a hírügynökség.

Az osztrák belügyminisztériumban hétfő délután azt mondták, hogy egyelőre nincsenek jelei ausztriai kormányzati intézmények elleni amerikai kémtevékenységnek. A sajtóban olyan hírek láttak napvilágot, hogy az amerikaiak lehallgatták egyebek között az Európai Unió brüsszeli központját és washingtoni, illetve New York-i képviseletét, valamint francia, olasz és görög nagykövetségeket is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.