Három halott, 260 sebesült

Bostoni robbantás: jelentős segélyt kapnak az áldozatok családjai

A bostoni polgármesteri iroda, valamint Massachusetts állam kormányzata segélyalapot hozott létre, amelyhez jelentős számban érkeztek pénzbeli felajánlások.

2013.06.30 10:04MTI
Fotó: MTI

Jelentős segélyt kapnak az áprilisi bostoni maratoni versenyen végrehajtott robbantásos támadás áldozatainak a családjai abból a pénzalapból, amelyben már mintegy 61 millió dollár pénzadomány gyűlt össze - jelentette be az alapot kezelő amerikai jótékonysági szervezet.

A bostoni maratoni futóversenyen április 15-én két pokolgépet robbantott 12 másodperces eltéréssel a Carnajev testvérpár. A robbanások három embert megöltek, több mint 260-at pedig megsebesítettek. A merénylet után néhány nappal az egyik elkövető, a 26 éves Tamerlan Carnajev meghalt a rendőrökkel vívott tűzharcban, míg 19 éves testvérét, Dzsohar Carnajevet súlyos sebesülésekkel elfogták, és tömeggyilkossággal vádolják, amiért akár halálbüntetést, illetve életfogytig tartó elzárást is kiróhatnak rá.

A bostoni polgármesteri iroda, valamint Massachusetts állam kormányzata segélyalapot hozott létre, amelyhez jelentős számban érkeztek pénzbeli felajánlások. Az alap kezelője úgy döntött, hogy az áldozatok és a károsultak családjai maximálisan 2,2 millió dolláros segélyt kaphatnak ebből az alapból. Ekkora segélyt 6 családnak folyósítanak. Tizennégy család 1,2 millió dolláros segélyt kap, míg a támogatottak többségének átlagosan 8 ezer dollár segélyt folyósítanak ebből az alapból.

Az alap kezelője szerint mintegy 250-en kérték, hogy az alaptól pénzbeli segélyt kaphassanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.