Tragikus baleset

Lezuhant egy mentőhelikopter, sokan meghaltak Indiában

Húsz ember életét vesztette, amikor India északi részében lezuhant az árvízi mentésben résztvevő egyik helikopter.

2013.06.26 11:19MTI

A katonákat, rendőröket és mentőket szállító Mi-17 típusú, orosz gyártmányú helikopter még tegnap zuhant le a himalájai Uttarakhand államban, ahol a monszuneső okozta árvizeknek és földcsuszamlásoknak eddig mintegy ezer halálos áldozata volt. 

A helikopter-baleset áldozatai valamennyien a természeti katasztrófák esetén bevetendő intervenciós erő tagjai voltak. N. Browne marsall, a légierő parancsnoka közölte: egyelőre nem ismert a baleset oka, nem tudni, műszaki hiba vagy a rossz időjárási viszonyok okozták a jármű lezuhanását. A helikopter Kedarnath hindu zarándokhely felé tartott, ahol az időjárási viszontagságok a legtöbb emberéletet követelték. 

A hadsereg mintegy hatvan helikoptert vezényelt a június 15. óta az árvizek miatt a Himalájában rekedt mintegy 6000 ember kimentésére. Az idegenforgalmi szezon kellős közepén a megduzzadt folyók házakat, sőt egész falvakat öntöttek el, több mint 1000 hidat mostak el, és tönkretették Uttarakhand állam hegyi zarándokhelyeihez vezető szűk utak többségét. 

A hatóságok attól tartanak, hogy az árvíz és a nagy számú, oszlásnak indult holttest miatt fertőző betegségek jelenhetnek meg. A helyi hatóságok által Kedarnathba tervezett tömeges halottégetést ugyanis a rossz időjárásra való tekintettel el kellett halasztani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.