A helikopter vészjelzést adott le

Nicaragua: helikopterbalesetben halt meg hét magas rangú katonai parancsnok

A Mi-17-es típusú, orosz gyártmányú helikopter helyi idő szerint csütörtökön zuhant egy tóba a fővárostól, Managuától északra.

2013.06.21 11:57MTI

Helikopterbalesetben életét vesztette hét magas rangú nicaraguai katonai parancsnok, köztük a légierő parancsnoka és három másik katona - közölte pénteken a hadsereg szóvivője.

A Mi-17-es típusú, orosz gyártmányú helikopter helyi idő szerint csütörtökön zuhant egy tóba a fővárostól, Managuától északra.

A balesetben hét magas rangú katonai parancsnok és három katona halt meg - közölte Orlando Palacio katonai szóvivő. Az áldozatok között van a légierő vezérkari főnöke, Manuel López ezredes és a légierő felderítési részlegének parancsnoka, Chester Vargas ezredes.

A helikopter vészjelzést adott le, a pilóták közölték, hogy megpróbálnak kényszerleszállást végrehajtani. A légi jármű néhány perccel később eltűnt a radarok képernyőjéről.

Egyelőre vizsgálják a baleset okát.

A hadsereg tájékoztatása szerint katonák keresik a holttesteket a Managua tóban és környékén, mert eddig egyedül López tetemét találták meg. A munkát az erős szél nehezíti.

Nicaraguában sok orosz helikopter van hadrendben. Ezek viszonylag elmaradott technológiája és a karbantartás esetlegessége biztonsági aggodalmakra ad okot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.