Magas rangú parancsnokok

Megtalálták a lezuhant helikopter áldozatainak holttestét

Megtalálták a mentőegységek azoknak a magas rangú katonai parancsnokoknak a holttestét Nicaraguában, akik csütörtökön vesztették életüket helikopterbalesetben.

2013.06.24 07:46MTI

A tragédiában hét parancsnok - köztük a légierő főparancsnoka - és három másik katona halt meg. Közülük az első órákban csak a légierő vezérkari főnöke, Manuel López ezredes maradványait találták meg. Később megtalálták és azonosították Eugenio Alfaro műveleti és tervezési főnök holttestét is, aki egyúttal a Managua közelében szerencsétlenül járt - orosz gyártmányú - Mi-17-es pilótája is volt.

Az utolsó három holttestre vasárnap bukkantak rá, az ő kilétük megerősítése még folyik.

A katasztrófa pontos okai továbbra is ismeretlenek. Annyit lehet tudni, hogy a Mi-17-es Managuától mintegy 60 kilométerre vészjelzést adott le, és a pilóták közölték, hogy megpróbálnak kényszerleszállást végrehajtani. A légi jármű néhány perccel később eltűnt a radarok képernyőjéről. A baleset körülményeit egy bizottság vizsgálja.

Az áldozatok felkutatására egy tó környékén indítottak keresőakciót, de a munkát számos tényező, például az erős szél nehezítette.

Nicaraguában sok orosz helikopter van hadrendben. Ezek viszonylag elmaradott technológiája és a karbantartás esetlegessége biztonsági aggodalmakra ad okot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.