A veterán Edward Markey nyert

Demokrata kézben maradt Kerry helye

Demokrata kézben maradt az év elején külügyminiszterré megválasztott John Kerry megüresedett helye az amerikai szenátusban, miután a Massachusetts államban tartott időközi választást a veterán demokrata képviselő, Edward Markey nyerte kedden.

2013.06.26 07:48MTI
John Kerry Fotó: MTI

Helyi sajtójelentések szerint Markey alacsony választói részvétel mellett a szavazatok 55 százalékát megszerezve győzedelmeskedett republikánus ellenfele, Gabriel Gomez fölött. 

A demokrata jelölt mellett kampányt folytatott az államban Barack Obama elnök és Joe Biden alelnök is. Az eredmény azt jelenti, hogy a szenátusban megmarad az 54-46 arányú demokrata többség.
 
Idén még egy időközi szenátorválasztást terveznek Amerikában, New Jerseyben, azt várhatóan októberben tartják a nemrégiben elhunyt, szintén demokrata Frank Lautenberg helyére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.