Kémbotrány

Félszáz terrortámadást sikerült megakadályozni a titkos adatgyűjtéssel?

Az NSA tevékenységét irányító Keith Alexander tábornok hangsúlyozta, hogy a közelmúltban leleplezett két program kritikus fontosságú a terrorizmus elleni küzdelemben.

2013.06.19 02:25MTI

Világszerte mintegy félszáz terrortámadást sikerült megakadályozni az átfogó titkos adatmegfigyelésnek köszönhetően - jelentette ki keddi kongresszusi meghallgatásán az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) igazgatója. Az NSA tevékenységét irányító Keith Alexander tábornok hangsúlyozta, hogy a közelmúltban leleplezett két program kritikus fontosságú a terrorizmus elleni küzdelemben.

Alexander, aki az amerikai igazságügyi minisztérium és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vezetőivel együtt jelent meg a képviselőház hírszerzési bizottságának meghallgatásán, kijelentette, hogy Edward Snowden kiszivárogtatásai "visszafordíthatatlan és jelentős kárt" okoztak az Egyesült Államoknak, és aláaknázták az ország és szövetségeseinek viszonyát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.