Titkos adatgyűjtés

Snowden kiadatási ügye akár évekig is elhúzódhatna

Évekig is eltarthatnak a jogi csatározások, ha Amerika hivatalosan kérné a titkos amerikai adatgyűjtési program részleteit kiszivárogtató egykori CIA-alkalmazott, Edward Snowden kiadatását Hongkongtól.

2013.06.13 12:01MTI
Fotó: MTI

A The Guardian című baloldali brit napilapnak - amely a Snowden által kiszivárogtatott anyagok egyik fő leközlője volt - jogi szakértők elmagyarázták: a 29 éves amerikai megalapozott védekezési stratégiát építhet arra, hogy a terhére rótt vétség politikai jellegű volt, akkor is, ha az Egyesült Államok bűnvádi eljárást indít ellene, és ezen az alapon kéri átadását. 

A The Guardian által idézett szakértők szerint nem szokványos kiadatási eljárásról lenne szó, mivel Hongkong nem önálló állam, hanem Kína  egy különleges közigazgatási körzete.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.