Törökországi tüntetések

Erdogan kiürítteti a Gezi parkot

A török miniszterelnök megüzente szombaton az ellene tüntetőknek, hogy erőszakkal kiürítteti az isztambuli Gezi parkot, ha nem távoznak onnan vasárnap.

2013.06.15 21:06MTI

"Nyíltan megmondom. Ha holnap nem lesz üres, akkor a biztonsági erők tudni fogják, hogyan ürítsék ki. Ez az állam nem a ti játékszeretek" - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan egy ankarai nagygyűlésen, amelyen több tízezer híve vett részt.

A kormányfő szerint a tüntetések mögött belső és külső összeesküvés rejtőzik. "Ti itt vagytok, és meghiúsítjátok az alattomos összeesküvést, az alattomos támadást" - mondta a tömegnek, amely válaszul azt skandálta, hogy "tarts ki, a nép veled van".

Erdogan ragaszkodott ahhoz a véleményéhez, hogy a tüntetők szélsőségesek, és csak ürügyként használják a park körüli vitát, hogy őt támadhassák. Ismét megígérte, hogy figyelembe veszik a lakosság véleményét, amikor döntenek a park sorsáról. "Ha az emberek azt mondják, hogy akarják a parkot, akkor meghagyjuk. Ha az emberek múzeumot akarnak, akkor azt építünk. Azt tesszük, amit a nép akar" - mondta.

A miniszterelnök bírálta a hazai és nemzetközi médiát, mondván, hogy elhallgatja az igazságot, a közösségi hálózatokat pedig azzal vádolta meg, hogy provokálnak és hazugságokat terjesztenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.