Jó jel?

Törökországi tüntetések - bíróság dönthet a Gezi parkról

A Taksim Solidarity szerint Erdogan megígérte, hogy elfogadja a bíróság ítéletét abban a már folyó perben, amelyet a park átalakítása ellen indítottak.

2013.06.14 08:39MTI
Fotó: MTI

A török miniszterelnök megígérte az isztambuli Gezi parkban tüntetők képviselőinek a péntek hajnalban befejeződött tárgyaláson, hogy leállítja a park átalakíttatását és bíróság fog dönteni annak tervéről. Erről a tüntetők tárgyalódelegációja számolt be és jó jelnek nevezte a fejleményt.

Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök egy utolsó figyelmeztetést intézett csütörtökön a tüntetőkhöz, hogy hagyják el a területet, akik azonban nem tágítottak. A kormányfő késő este fogadott egy főleg színészekből és művészekből álló csoportot, de tagja volt a delegációnak egy tiltakozó ernyőszervezetnek, a Taksim Solidaritynak két képviselője is.

A Taksim Solidarity szerint Erdogan megígérte, hogy elfogadja a bíróság ítéletét abban a már folyó perben, amelyet a park átalakítása ellen indítottak, és ha a bíróság jóváhagyná a tervet, akkor a kormány népszavazást ír ki róla.

Egyelőre nem tudni, hogy a tüntető tömeg a megállapodás hatására elhagyja-e a parkot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.