Botrány

Őrizetbe vették a korrupt minisztert

Őrizetbe vette a szerb rendőrség Predrag Bubalo korábbi gazdasági minisztert a belgrádi kikötő 2005-ös eladását övező korrupciós botrány miatt.

2013.06.15 12:49MTI

Hivatali visszaéléssel gyanúsítják őt és hat (szintén most őrizetbe vett) további embert az üzlettel kapcsolatban, amelynek során legalább 5,7 millió euróval megkárosították az államot és további milliókkal a kikötő kisrészvényeseit. 

Egy ismert üzletember, Milan Beko és társa, Miroslav Miskovic - egy luxemburgi fedőcég közbeiktatásával - potom áron jutott hozzá a területhez. 

Az ügynek 17 gyanúsítottja van, köztük a privatizációs ügynökség egykori igazgatója is. Verica Barac, a korrupcióellenes hivatal elnöke 2010-ben, a bűnvádi eljárás kezdeményezésének idején kijelentette, hogy közvetlen bizonyítékaik vannak "a nagytőke, a szervezett bűnözés és a szerbiai politika kapcsolatára". 

Az ügyben korábban az Európai Bizottság is vizsgálatot és a tények feltárását sürgette. A kikötőt Vojislav Kostunica kormányzásának idején adták el. Ebben a kormányban tevékenykedett Bubalo gazdasági és privatizációs miniszterként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.