Van visszaút

Újra sugároz a görög köztévé - az EBU segít, műholdas adás

Az EBU mérnökeinek sikerült olyan "megkerülő megoldást" találniuk, amelynek révén délután óta az EBU athéni földi állomásán keresztül is továbbítani tudják az ERT szaloniki stúdiójában készülő műsort.

2013.06.13 22:03MTI
Tüntetések Athénban, Fotó: MTI

Az Európai Műsorsugárzók Uniójának (EBU) csütörtök esti közlése szerint a szervezet segítségével újra láthatják az ERT görög köztévé hírcsatornájának műsorát a műholdas sugárzásra előfizető görögök. A genfi székhelyű EBU az MTI brüsszeli tudósítóját arról tájékoztatta, hogy csütörtök délutánig csak a genfi központból, az EBU webhelyén, az internet révén tudták elérhetővé tenni az ERT műsorát.

Az EBU mérnökeinek azonban - tették hozzá - sikerült olyan "megkerülő megoldást" találniuk, amelynek révén délután óta az EBU athéni földi állomásán keresztül is továbbítani tudják az ERT szaloniki stúdiójában készülő műsort. Az ERT jele - közölte az EBU - Európában a Hotbird 13A, Ázsiában az APSTAR 7, Óceániában pedig az Intelsat 19 és Optus D2 műholdon érhető el. Az Európai Műsorszórók Uniója - az Eurovízió és az Eurorádió működtetője -, amely 56 ország közmédia-intézményét fogja össze, egy másik közleményében arról számolt be, hogy 39 országból 50 közmédia-vezető írta alá közös állásfoglalásukat, követelve az ERT tévéállomás normális működésének azonnali helyreállítását.

"A görög kormány antidemokratikus és szakszerűtlen lépése aláássa a görög közmédia létét és a kormánytól való függetlenségét" - olvasható a nyilatkozatban, amelynek aláírói közt található az EBU közlése szerint Jónás István, a Magyar Rádió és Medveczky Balázs, a Magyar Televízió vezérigazgatója is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.