Az első egység útnak indult

Ausztria megkezte békefenntartói kivonását a Golán-fennsíkról

Az osztrák békefenntartók megkezdték kivonulásukat a Golán-fennsíkról: az első húszfős egység szerdán áthaladt az el-Kuneitra városnál lévő ellenőrző ponton és belépett az izraeli megszállás alatt lévő területre.

2013.06.12 08:40MTI
Fotó: MTI

A katonák dzsipeken érkeztek, amelyeket páncélos járművek követtek. Előbb a szíriai ellenőrző ponton, majd az izraelin haladtak át. Bécs június 6-án jelentette be, hogy a szíriai biztonsági helyzet romlása miatt kivonja a Golán-fennsíkon működő ENSZ békefenntartó erőben (UNDOF) szolgálatot teljesítő 378 katonáját.

Az ENSZ-erők 1974 óta tartózkodnak a Golán-fennsíkon. Feladatuk, hogy ellenőrizzék az 1973-as közel-keleti háborút követően megkötött tűzszünetet. A misszióban 341 Fülöp-szigeteki, 193 indiai katona is szolgál. Horvátország idén márciusban vonta ki békefenntartóit, mert attól tartott, hogy a térségbeli erőszak célpontjává válhatnak. 

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő a héten azt mondta: az osztrák katonák kivonása azt mutatja, hogy biztonsági téren Izrael csakis magára számíthat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.