Le kell lekapcsolni a villanyhálózatról

Házak ezreiben nem lehet áram Csehországban

Az áramszolgáltató társaságok célirányosan kapcsolnak le házakat a hálózatról, mivel számos helyen, különösen Közép-Csehországban az áradó folyók elöntik az áramátalakító és -elosztó berendezéseket.

2013.06.03 12:34MTI
Fotó: MTI

Csehország falvaiban házak ezrei maradnak áramszolgáltatás nélkül az áradások miatt - erősítette meg hétfőn Prágában az árvízi válságstáb egyik képviselője.

Közlése szerint az áramszolgáltató társaságok célirányosan kapcsolnak le házakat a hálózatról, mivel számos helyen, különösen Közép-Csehországban az áradó folyók elöntik az áramátalakító és -elosztó berendezéseket.

A rendőrség egyik szóvivője, Stepanka Zatloukalova arról számolt be, hogy ötre emelkedett a természeti csapás csehországi halálos áldozatainak száma.

Prágában hétfőn lezárták a turisták elől a Károly hidat, a cseh főváros egyik legnevezetesebb műemlékét. A híd pilléreit különleges pajzsokkal védik a megáradt Moldva folyó víznyomásától.

Az eső továbbra is zuhog Prágában, rácáfolva a meteorológiai intézet minden előrejelzésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.