Csaknem negyven lázadó

Tömeggel végeztek az afgán-pakisztáni határvidéken

Összesen csaknem negyven radikális iszlamista lázadóval végeztek az afgán-pakisztáni határ két oldalán - közölte csütörtökön Pakisztánban egy helyi tévéállomás, Afganisztánban pedig a NATO vezette nemzetközi haderő (ISAF).

2013.05.30 12:39MTI

Pakisztán északnyugati részén, a többségében pastu népcsoport lakta törzsi területen, az Afganisztánnal határos Kurram-völgyben a légierő vadászbombázói a tálibok négy rejtekhelyét támadták szerda éjjel.

A bombázásban 17 lázadó meghalt, sokan megsebesültek. A hadsereg május elején offenzívát indított a térségben, miután radikális iszlamisták elfoglalták a 29 faluból álló Paracsamkani terület nagy részét. Emiatt 12 ezer család menekült el a körzetből. Az offenzíva május 8-i megindítása óta több mint száz lázadóval végzett a pakisztáni hadsereg.

Közben a határ túloldalán, Kelet-Afganisztánban, Hoszt, Nangarhar, Paktika és Paktia tartományokban végrehajtott műveletekben 22 lázadót öltek meg az afgán hadsereg és az ISAF katonái. Egy lázadót elfogtak, és hatástalanítottak 11 házilag eszkábált robbanószerkezetet.

A tálibok egyaránt aktívak Afganisztáni déli és keleti részén és az északnyugat-pakisztáni törzsi területeken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.